4

Recept

  • 150 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker till grädden
  • 2 äggulor
  • 2 msk Bailey´s
  • riven choklad till dekoration
  • ev. färska bär till dekoration

  • 1. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. 

    2. Vispa grädden tillsammans med 1 msk socker. Vispa den inte för hårt! 

    3. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör om väl. Lägg i lite av grädden och rör det slätt. Vänd sedan ner chokladsmeten i grädden med en slickepott till en jämn smet. Blanda till sist ner Baileysen. 

    4. Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåp och stelna. 

    5. Garnera dem med lite riven choklad och ev färska bär vid servering.


    Mer från bloggen


    nov 3, 2021

    rostade kastanjer

    mar 4, 2018

    jorgubbsdrink