Recept

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl färskpressad limesaft
  • 1 näve mynta
  • sodavatten
  • is
  • 1,5 dl ljus rom
  • Blåbär till dekoration

  • Börja med att koka ihop socker, vatten och blåbär (svenska blåbär) i en kastrull i ca 15 minuter. Låt svalna.

    Häll sedan blåbärssaften i botten på fyra glas. Fyll på med mynta, limesaft och rom. Använd en träslev eller liknande och mosa myntan lite.

    Fyll på med is och sodavatten. Rör runt. Garnera med blåbär och mynta och servera.

    Vill du ha den lite sötare eller utesluta alkohol så kan man byta ut sodavatten till fruktsoda.


    Mer från bloggen


    jan 18, 2021

    vaniljpajer

    feb 7, 2018

    hjärtpajer

    nov 21, 2020

    hasselbacksklyftor