2

Recept

  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl öl (alkoholfri funkar jättebra)
  • 200 g halloumi
  • olivolja att steka i
  • Picklad rödlök
  • 2 st rödlökar
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl ättikssprit 12 %
  • Tartarsås
  • 1 liten scharlottenlök
  • 5 msk majonäs
  • 8 st cornichons
  • salt & svartpeppar

  • Så här gör du ölpanerad halloumi eller som den heter i England "Beer battered halloumi"

    Rör ihop vetemjöl och öl. Skär halloumin i skivor och doppa med i smeten. Stek halloumin i  olivolja tills de blivit gyllenbruna.

     
    Skär rödlöken tunt. Värm vatten, socker och ättika. Låt svalna och häll sedan över löken. Förvara i en burk med lock.
     
    Hacka scharlottenlök och cornichons och blanda med majonäsen. Smaka av med salt och peppar.