KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
jun 14, 2018
Minipavlova med smak av citron och fläder
Desserter
10 st
Minipavlova med smak av citron och fläder
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
3 äggvitor, rumsvarma
3 dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft
1 msk maizena
skal från 1/2 citron
Flädergrädde
2,5 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad flädersaft
Färska jordgubbar till garnering
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna till ett vitt fast skum.
3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills blandningen har blivit glansig.
4. Rör ner maizena och citronskal.
5. Spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
Flädergrädde
Vispa grädden och blanda i flädersaften.
Spritsa grädden på marängbottnarna och dekorera med färska jordgubbar.
Taggar
flädergrädde
/
klingskirchen
/
minipavlova
/
pavlov
/
sommardesset
/
Mer från bloggen
apr 25, 2018
brietårta med balsamicomarinerade jordgubbar
jan 20, 2022
after eight glass
okt 12, 2021
mjölkchokladfudge med apelsin
jul 4, 2023
chokladglass