Recept

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 8 del vetemjöl special
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 2 dl hackade pistagenötter, spara några att toppa med
  • flingsalt

  • 1. Smula jästen i en bunke, ha i vattnet och rör tills jästen har löst sig. Blanda ner salt, honung, olivolja och mjöl lite i taget under omrörning tills du fått en smidig deg.

    2. Knåda degen och låt jäsa i 30 minuter.

    3. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en rektangulär kaka. 

    4. Bred över smöret och strö över pistagenötter och flingsalt. Rulla ihop från långsidan till en rulle. Dela rullen i 12 delar och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 minuter.

    5. Pensla eller spraya bullarna med vatten. Strö på pistagenötter och lite flingsalt. Grädda 15-20 minuter.


    Mer från bloggen


    jan 20, 2020

    gifflar

    sep 3, 2019

    äppelkaka (1)

    jul 22, 2021

    hallonsorbet