4

Recept

  • 1 stor aubergine, skurna i 2 cm tjocka skivor
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 handfull rivna basilikablad
  • 400 g pasta
  • 150 ricottaost
  • 90 g pancetta, tärnad

  • 1. Låt aubergineskivorna ligga i en bunke med saltat vatten i 10 minuter. Häll av och låt de torka på en handduk.

    2. Häll en skvätt olivolja i en stekpanna och stek auberginerna i omgångar på medelstark värme till de är gyllenbruna och mjuka inuti. Tillsätt mer olja om det behövs. Låt dem rinna av på ett hushållspapper. Skär dem i 2 cm breda strimlor och lägg åt sidan.

    3. Stek pancetta och ställ åt sidan.

    4. Häll resterande olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt fräsa. Häll i tomater, salt och pappar. Koka såsen tills den tjocknat. Tillsätt auberginer, pancetta och basilikablad, blanda och ställ åt sidan.

    5. Koka pastan al dente. Spara lite av pastavattnet. Blanda pastan med aubergineröra tillsätt lite av pastavattnet och 100 g av ricottan. Blanda och servera omgående med resten av ricottan ovanpå.