KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
aug 13, 2018
Äppelkladdkaka
Kladdkakor
Äppelkladdkaka
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
200 g smält smör
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
100 g finhackad vit choklad
3 tsk kanel
3 äpplen
Kanelgrädde
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta varma smöret.
2. Tillsätt mjöl, kanel, vaniljsocker och hackad choklad och blanda ihop till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.
Kanelgrädde
Vispa först grädden och ha sedan i crème fraichen, florsocker, vaniljsocker och kanel och vispa en liten stund till.
Taggar
klingskitchen
/
kladdkaka
/
äppelkladdkaka
/
höstbaka
/
Mer från bloggen
dec 3, 2018
saffranspannacotta
nov 22, 2020
baconlindade kycklingspett
jun 21, 2021
maränger med körsbärssirap, mascarponekräm och färsk basilika
maj 10, 2021
-i betalt samarbete med the wineagency-smördegsknyten med grön sparris, prosciutto och smakrik gruyère.