Recept

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 200 g smält smör
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 100 g finhackad vit choklad
  • 3 tsk kanel
  • 3 äpplen
  • Kanelgrädde
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel

  • 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta varma smöret.
     
    2. Tillsätt mjöl, kanel, vaniljsocker och hackad choklad och blanda ihop till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner i smeten.
     
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
     
    4. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.
    Kanelgrädde
     
    Vispa först grädden och ha sedan i crème fraichen, florsocker, vaniljsocker och kanel och vispa en liten stund till.

    Mer från bloggen


    jan 20, 2022

    after eight glass

    jun 19, 2018

    kaffepavlova

    sep 29, 2021

    pistagebullar