Recept

  • Sockrade tranbär
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • färska tranbär
  • strösocker att rulla dem i
  • Tranbär och granatäpplesirap
  • 0,5 dl tranbär
  • 0,5 dl granatäppelkärnor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl äppeljuice
  • Pavlova
  • 6 st äggvitor rumstempererade
  • 450 g strösocker
  • 2 tsk maizena
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk citronjuice
  • Mascaponegrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 0,5 tsk vaniljpulver.

  • Sockrade tranbär

    Ha vatten och socker i en kastrull och koka upp så sockret löses upp. Låt svalna. Häll i färska tranbär och blanda runt. Ta upp dem och rulla i strösocker. Låt svalna.

    Tranbär och granatäpplesirap: Koka ihop tills tranbären har spruckit. Sila och låt svalna.

    Pavlova: Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så fortsätt att vispa i 5 minuter.

     
    Ha i maizena, vaniljpulver, citronjuice och blanda runt.
     
    Ha ut marängen i en rund ring på ett bakplåtspapper.  Grädda i ugnen i ca 1,5 tim. Stäng av värmen men låt den stå kvar på eftervärmen någon timme till.
     
    Mascarponegrädde: Vispa ihop och ha sedan i tranbärs och granatäpplesirapen och rör lite försiktigt.
     
    Ha grädden på pavlovan och garnera med de sockrade tranbären, granatäppelkärnor och rosmarinkvistar.

     


    Mer från bloggen


    nov 20, 2018

    vin chaud