KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
jun 12, 2018
Blåbärspannacotta
Desserter
Blåbärspannacotta
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
1,5 gelantinblad
2 dl blåbär
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 vaniljstång
Blåbär och grädde till dekoration
1.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter.
2.
Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
3.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt i gräddblandningen.
4.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Mosa blåbären lite med en sked/slev.
5.
Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i blåbärsgrädden.
6.
Fördela i fyra portionsglad och ställ kallt i ett par timmar. Dekorera med vispad grädde och blåbär.
Taggar
dessert
/
klingskitchen
/
pannacotta
/
blåbär
/
blåbärspannacotta
/
Mer från bloggen
mar 27, 2022
mascarponemousse med citron vit choklad
nov 22, 2020
salami och serranochips
okt 13, 2022
salt karamellfudge med jordnötter
okt 18, 2021
brysselkål med parmesan och pinjenötter