Recept

  • 3 dl vispgrädde
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör, skuret i bitar
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 1,5+1 dl salta jordnötter, grovhackade
  • flingsalt att strö ovanpå

  • 1. Ha grädde, strösocker, vaniljsocker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme till 120 grader. Rör försiktigt då och då.

    2. Ta kastrullen från värmen och rör ner choklad och smör till en slät smet. Vänd till sist ner jordnötter.

    3. Ha upp i en form klädd med bakplåtspapper. Strö över 1 dl jordnötter och lite flingsalt. Låt stelna och förvaras svalt.

    Jag använde en form som är 10x20 cm.


    Mer från bloggen


    sep 29, 2021

    björnbärsmojito

    feb 10, 2020

    shrimp saganaki (1)

    jan 16, 2019

    sparris och räkor

    okt 25, 2020

    saffranskaka