Recept

  • Till kakan
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 citron, skal och saft
  • 3 ägg
  • 3 äggulor (vitorna till marängen)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Till marängen
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker

  • 1. Sätt igång ugnen på 175 grader.

    2. Vispa smör och socker. Vispa i citronsaft, citronskal, ägg och äggulor till en fluffig smet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

    3. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Ca 30x24 cm.

    4. Vispa äggvitorna i en ny skål. När de är fluffiga så börjar du ha sockret lite i taget tills det är en fin och blank marängsmet. 

    5. Bred marängen över kakan och grädda längst ner i ugnen 30-35 minuter.