Recept

  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 citron, skalet
  • Citron och vaniljfrosting
  • 100 g naturell färskost
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 citron, skalet

  • Citronsockerkaka

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1-1 1/2 liter. Smält smöret och låt det svalna. Ha i ägg och socker i en bunke och vispa tills det blir pösigt. 

    2. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i ägg- och sockersmeten. Rör ner det rivna citronskalet i smeten. 

    3. Sätt in i ugnen i 40-50 minuter. Känn efter med en provsticka så den är färdig. 

    Låt svalna

    Citron och vaniljfrosting

    Vispa samman färskost och grädde. Smaka av med florsocker, vaniljsocker och citronskal.

    Toppa kakan med frostingen


    Mer från bloggen


    maj 4, 2020

    marängcupcakes

    jan 16, 2019

    sparris och räkor