4

Recept

  • Pannacotta
  • 3 clementiner, (1 dl saft + 2 tsk skal)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 gelatinblad
  • Camparispegel
  • 2 dl apelsinjuice, typ Brämhults
  • 0,5 dl Campari
  • 3 gelatinblad
  • 1 msk strösocker

  • Pannacotta

    1. Riv det yttersta skalet på clementinerna och pressa saften.

    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

    3. Värm grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Rör ner clementinsaft och skal. Ta kastrullen från värmen.

    4. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i den varma clementinblandingen och rör tills de smält. 

    5. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen i 2 timmar.

    Camparispegel

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Sila bort fruktköttet ur juicen.

    2. Värm Campari, socker och apelsinjuice. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i apelsin och Campariblandningen. Rör tills de smält.

    3. Häll Campariblandingen ovanpå pannacottan och ställ kallt och stelna ca 2 timmar.

    Om du vill utesluta Campari så använd 2,5 dl apelsinjuice istället.