Pannacotta
1. Riv det yttersta skalet på clementinerna och pressa saften.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
3. Värm grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Rör ner clementinsaft och skal. Ta kastrullen från värmen.
4. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i den varma clementinblandingen och rör tills de smält.
5. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen i 2 timmar.
Camparispegel
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Sila bort fruktköttet ur juicen.
2. Värm Campari, socker och apelsinjuice. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i apelsin och Campariblandningen. Rör tills de smält.
3. Häll Campariblandingen ovanpå pannacottan och ställ kallt och stelna ca 2 timmar.
Om du vill utesluta Campari så använd 2,5 dl apelsinjuice istället.