Recept

  • 25 g jäst
  • 9 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 2 msk olivolja i degen
  • Olivolja, flingsalt och grönsaker till dekoration

  • 1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen. Blanda i olivolja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

    2. Sätt igång ugnen på 225 grader. 

    3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm och pensla pappret med olivolja. Tryck ut den jästa degen på pappret med väl mjölade händer. Låt jäsa 20 minuter.

    4. Pensla brödet med olivolja och dekorera med sparris, tomater. oliver, bladpersilja, paprika eller vad du vill. Avsluta med att strö över lite flingsalt.

    5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter.