Recept

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk flytande honung
  • cirka 12 dl vetemjöl special
  • 3 msk olivolja
  • färsk rosmarin, färska tranbär, flingsalt och oregano till dekoration

  • 1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen. Blanda i olivolja, honung, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

    2. Sätt igång ugnen på 225 grader. 

    3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm. Dela degen i 22 delar och rulla till bollar. Tänk på att bollarna jäser lite ytterligare. Låt jäsa 20 minuter.

    4. Pensla eller spraya brödet med vatten och dekorera med rosmarin och tranbär. Avsluta med att strö över lite oregano och flingsalt.

    5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter.


    Mer från bloggen


    jul 31, 2021

    porchetta

    sep 11, 2018

    espressofudge