1. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Täck en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Olja in pappret.
2. Blanda socker, salt, sirap och vatten i en kastrull.
3. Låt koka upp och koka kraftigt utan lock till termometern visar 140 grader. Undvik att röra för mycket. Dra kastrullen från plattan.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum i en bunke.
5. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och koka till 150 grader. Vispa omedelbart ner sockerlagen i äggvitan i en tunn stråle. Vispa kraftigt tills äggvitan och sockerlagen är väl blandad. Men vispa inte för länge! Högst 3 minuter.
6. Vänd ner mandeln och pistagenötterna. Jag rostade inte pistagenöttera utan använde dem naturella. Häll nougaten i formen och låt stelna i rumstemperatur ca 6 timmar.
7. Skär nougaten i bitar med en oljad kniv. Blanda florsocker och maizena doppa nougaten i.