4

Recept

  • 3 msk olivolja
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk hackad färsk chili
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st fiskbuljongtärning eller motsvarande
  • 20 st räkor (kokta)
  • 20 st musslor (kokta)
  • persilja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g pasta

  • 1. Koka pastan enligt anvisning.

    2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, schalottenlök och chili och låt svettas lite i olivoljan. Häll i vin, grädde och ha i buljongen. Låt koka ihop, ca 20 minuter. Smaka av med persilja. 

    3. Ha i räkor och musslor och låt de bli varma. Smaka av med ev salt och peppar. Blanda sedan ihop med pastan och servera.


    Mer från bloggen


    jun 12, 2018

    blåbärspannacotta

    nov 2, 2020

    vit glöggdrink

    dec 7, 2020

    popcornfudge (1)