Recept

  • 500 g valfri färs
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • skal från 1 st citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt & peppar

  • Sätt igång ugnen på 200 grader. Blanda färs, lök, citronskal, persilja, kummin, oregano, cayennepeppar, salt och peppar i en skål.

    Ha lite olivolja på händerna och forma färsen till bollar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det ska bli ca 20 st. Kör dem i ugnen i ca 15 minuter.

    Lägg tomater och sparris på en plåt och ringla över lite olivolja och kör i ugnen tills tomaterna börjar spricka sönder. Det tar bara några minuter.

    Servera med couscous, Fontanas otroligt krämiga och goda hummus. Och smartaste, godaste smulade fetaosten.