Recept

  • Jordgubbssirap
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 liter jordgubbar
  • Sangria
  • 75 cl rosévin
  • 1 dl Cointreau
  • 1/2 liter jordgubbar, i skivor
  • 1 apelsin, halva i skivor och halva pressad
  • 2 lime, 1 pressad och 1 i skivor
  • mynta
  • Jord

  • Börja med att göra jordgubbssirapen.

    Ha vatten, socker och jordgubbar i en kastrull. Koka upp och låt puttra en stund till jordgubbarna är mjuka, cirka 10 minuter. Mixa och ställ kallt. 

    Fyll en kanna med is. Lägg i apelsin, lime och jordgubbsskivor. Pressa i juice från lime och apelsin. Häll i rosévin, Cointreau och jordgubbssirap. Dekorera med mynta.

    Om du vill kan du ha lite kolsyrat vatten eller fruktsoda.