Recept

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • oregano
  • ca 12 dl vetemjöl special
  • olivolja att pensla med

  • 1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, honung, olivolja och mjöl. Ha i lite mjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk 30 minuter.

    2. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda den. Dela den i 12 delar och rulla till bollar. Kavla bollarna till rundlar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 minuter under duk.

    3. Sätt igång ugnen på 225 grader. 

    4. Pensla bröden med olivolja och strö över oregano och flingsalt. 

    5. Grädda bröden 10-12 minuter.


    Mer från bloggen


    feb 10, 2020

    grekisk kyckliggryta

    okt 28, 2019

    fransk nougat (1)

    nov 13, 2021

    roséglögg (1)

    jan 16, 2019

    choritzo till tapas