Recept

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • salt & peppar
  • olivolja att steka i
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk stötta anisfrön
  • 2 burkar cocktailtomater
  • 1 msk oregano
  • 3 msk kycklingfond (från flaska)
  • 2 msk ouzo
  • 1 dl kalamataoliver
  • 150 g fetaost

  • 1. Börja med att salta och peppra kycklingen. Bryn den i olivolja och ställ åt sidan.

    2. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja. Skall inte få färg. Tillsätt tomater, anis, oregano, fond, ouzo, oliver och kyckling. 

    3. Koka tills kycklingen är klar och tomatsåsen fått en mustig smak. Ca 20-30 minuter. Smaka ev av med lite salt och peppar.

    Smula över fetaosten och ev några extra oliver.


    Mer från bloggen


    feb 10, 2020

    grekisk kyckliggryta

    nov 13, 2018

    julsangria

    feb 10, 2020

    shrimp saganaki (1)