Recept

  • 2,5 dl rött vin
  • 2,5 dl glögg (välj hur stark du vill ha)
  • 5 dl fruktsoda
  • 3 st kanelstänger
  • 1 apelsin saften
  • 1 apelsin i skivor
  • kärnor från ca 1/2 granatäpple
  • is
  • kanel och socker till glasen

  • Blanda apelsinsaft med rött vin, glögg, kanelstänger, apelsinskivor (spara en till dekoreringen) och grantäppelkärnor. Låt stå och dra ca 30 minuter. 

    Dekorera glasen genom att fukta kanterna med en apelsinskiva. Blanda socker och kanel och doppa glasen i sockerblandningen.

    Häll i fruktsoda och is i tillbringaren precis innan serveringen. 

     

    Det går jättebra att använd ett alkoholfritt vin och alkoholfri glögg.


    Mer från bloggen


    jun 9, 2018

    fläderchampagne

    okt 30, 2024

    snöbollar

    feb 10, 2020

    grekisk kyckliggryta

    jun 26, 2018

    vit kladdkaka