Recept

  • 50 g smält smör
  • 10 st digestivekex (150 g)
  • rivet skal av 3 limefrukter + ev lite till garnering
  • 4 msk pressad limesaft
  • 4 äggulor
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk

  • 1. Värm ugnen till 175 grader. Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt.

    2. Smält smöret. Bryt sönder kexen och mixa dem. Häll i smöret och blanda. Fördela smulorna i de 12 muffinsformarna. Grädda 5-7 minuter. Ta ur dem ur ugnen och sänk värmen till 140 grader.

    3. Tvätta och torka limen. Riv skalet och pressa så du får 4 msk. Ställ åt sidan.

    4. Lägg äggulorna i en bunke. Vispa dem någon minut med elvisp. Häll sedan i den kondenserade mjölken och vispa igen. Blanda sist ner det rivna limeskalet och limesaften. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda i ca 25 minuter. Låt dem kallna.

    Garnera med lite rivet limeskal. 


    Mer från bloggen


    okt 27, 2019

    lakritsfudge (1)