Recept

  • Kladdkaka
  • 150 g smält smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • Kola
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1,25 dl ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • flingsalt att strö över kakan

  • Kladdkaka

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienserna.

    2. Häll i en smord form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

    Kola

    1. Koka ihop alla ingredienser på medelvärme tills kolan nått temperatur 126 grader.

    2. Häll kolan direkt på kladdkakan. Strö över lite flingsalt och låt den sedan stelna helt.


    Mer från bloggen


    maj 16, 2021

    espressopannacotta

    nov 21, 2020

    hasselbacksklyftor

    nov 13, 2018

    julsangria