KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
mar 19, 2018
Klassiska belgiska våfflor
Desserter
Klassiska belgiska våfflor
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 krm salt
3,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
225 g smält smör
2 ägg, separerade
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och äggulor. Rör till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör igen.
Vispa vitorna till ett hårt skum och blanda ner i dem i smeten.
Grädda och servera med grädde och bär. Pudra över florsocker.
Taggar
klingskitchen
/
belgiska våfflor
/
våffelsdagen
/
våfflor
/
Mer från bloggen
aug 23, 2021
björnbärspannacotta
jun 24, 2023
reklam för min julbok baka julen
okt 18, 2021
baconlindad kyckling med timjan
jun 3, 2018
marängrulle med körsbär