KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
mar 19, 2018
Klassiska belgiska våfflor
Desserter
Klassiska belgiska våfflor
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 krm salt
3,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
225 g smält smör
2 ägg, separerade
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och äggulor. Rör till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör igen.
Vispa vitorna till ett hårt skum och blanda ner i dem i smeten.
Grädda och servera med grädde och bär. Pudra över florsocker.
Taggar
klingskitchen
/
belgiska våfflor
/
våffelsdagen
/
våfflor
/
Mer från bloggen
sep 6, 2018
höstsangria
maj 17, 2021
frozecco (1)
maj 4, 2020
marängcupcakes
apr 14, 2020
irish coffee rulle