Recept

  • 700 g kycklingfilé
  • Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk garam marsala
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 nypa chiliflakes

  • 1. Dela varje kycklingfilé i 4 delar på längden.

    2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg i kycklingen och blanda runt. Ställ kallt en stund. Gärna ett par timmar.

    3. Blötlägg grillpinnarna.

    4. Sätt ugnen på 250 grader.

    5. Trä upp kycklingen på grillpinnar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Stek dem i ugnen i cirka 10 minuter. Kontrollera att de är genomstekta.


    Mer från bloggen


    nov 20, 2018

    vin chaud

    feb 23, 2020

    vallmopinnar

    okt 3, 2021

    granatäpplefudge

    nov 3, 2021

    rostade kastanjer