Recept

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk maizena
  • Lemoncurd
  • 2 citroner
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 3 dl vispgrädde

  • Lemoncurd

    1. Tvätta citronenerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.

    2. Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en skål. Ha i citronskal och citronjuice och ställ skålen i ett vattenbad. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter.

    3. Skär smör i bitar. Ha i smöret under omrörning tills det smällt. Låt svalna. Förvaras i kylskåp. 

    Marängrulle

    1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2.Vispa äggvitor till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget under vispning tills marängen är tjock och glansig. Ha i maizenamjöl och citronsaft och blanda runt.

    3. Spritsa ut marängen jämt på ett bakplåtspapper ca 20 x 20 cm. Grädda ca 25 minuter.

    4. Låt svalna i 5 minuter. Ta fram en nu plåt med bakplåtspapper och sikta ett tunt jämt lager med florsocker på bakplåtspapper. Vänd marängen upp och ner på florsockret. Lägg över plåten och låt svalna.

    Vispa grädden. Ha på lemoncurd och grädden på marängen och rulla ihop till en rulle.

     


    Mer från bloggen


    apr 9, 2018

    gin & tonicglass