Recept

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk maizena
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g riven vit choklad
  • 2 st passionsfrukter
  • 50 g hackade pistagenötter
  • ev riven vit choklad till dekoration
  • florsocker

  • 1. Sätt ugnen 150 grader.

    2. Vispa äggvitor till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget under vispning tills marängen är tjock och glansig. Ha i maizena och citronsaft och blanda runt.

    3. Spritsa ut marängen jämt på ett bakplåtspapper ca 20 x 20 cm. Grädda ca 25 minuter.

    4. Låt svalna i 5 minuter. Ta fram en ny plåt med bakplåtspapper och sikta ett tunt jämt lager med florsocker på bakplåtspapper. Vänd marängen upp och ner på florsockret. Lägg över plåten och låt svalna.

    5. Vispa grädden och blanda med passionsfrukt och vit choklad. Bred grädden över marängen och rulla ihop. Garnera med hackade pistagenötter och ev lite mer riven vit choklad.


    Mer från bloggen


    sep 11, 2018

    espressofudge

    dec 29, 2019

    hallonpavlova