1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg, råsocker och farinsocker pösigt. Rör i grädde, lingonsylt och smör.
3. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och salt. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Blanda.
4. Häll smeten i en form med bakplåtspapper 20x20 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter tills den är genomgräddad. Prova med en sticka. Låt kakan kallna i formen.
Frosting
5. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur 2 msk saft. Vispa smör och florsocker. Tillsätt färskost och citronskal och citronsaft och vispa till en slät kräm.
6. Ha på frostingen på kakan och ställ den i kylen en stund.
7. Skölj kniven i vatten innan du skär kakan. Garnera med lingon.
Vill du frysa kakan så hoppa över frostingen och gör den när kakan ska serveras.