Recept

  • Maränger:
  • 3 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk pressad limesaft
  • skal från 1 lime
  • 1 msk maizena
  • Mascarponegrädde:
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • Myntasirap:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk mynta

  • Maränger

    1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Vispa äggvitorna vita och fasta.

    3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blivit glansig.

    4. Rör ner maizenan.

    5. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper. De skall vara ca 10 centimeter i diameter. Spritsa dem gärna så det blir en liten kant på dem så är det lättare att fylla dem.

    6. Grädda dem i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt svalna på galler

    Myntasirap

    Koka upp vatten och socker och låt stormkoka 2 minuter. Låt svalna och mixa sedan med myntabladen.

    Mascarponegrädde:

    1. Vispa grädden.

    2. Blanda mascarpone och hälften av myntasirapen.

    3. Vänd försiktigt ner den vispade grädden lite i taget.

    4. Fyll en spritspåse med krämen och fyll marängerna

    Dekorera med kiwi, lime, mynta och häll lite myntasirap över.


    Mer från bloggen


    sep 6, 2018

    höstsangria