KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
dec 11, 2018
Polkagriscookies
Jul
24 st
Polkagriscookies
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
150 g smör
3,5 dl socker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
Lite drygt 0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 dl krossade polkagrisar
200 g smält vit choklad till dekoration
Krossade polkagrisar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Blanda i socker, sirap och vaniljsocker. Tillsätt även ägget och äggulan och vispa ihop smeten.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en separat skål och häll sedan ner blandningen i smörblandningen. Blanda snabbt ihop.
4. Rulla till bollar och platta till dem på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda ca 9-12 minuter.
5. Låt svalna. Smält under tiden vit choklad i mikron eller i ett vattenbad. Fördela chokladen över halva kakan och strö på polkagriskross
200 g vit choklad kommer inte räcka att dekorera alla kakorna men de är så otroligt goda att äta utan också
Taggar
klingskitchen
/
småkakor
/
polkagriscookies
/
polkagriskakor
/
Mer från bloggen
maj 17, 2021
passionsfruktsprosecco
jun 9, 2024
rödlökssmör
okt 3, 2021
granatäpplefudge
aug 9, 2020
spenat och fetaostpaj