Recept

  • 150 g smör
  • 3,5 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 5 dl vetemjöl
  • Lite drygt 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl krossade polkagrisar
  • 200 g smält vit choklad till dekoration
  • Krossade polkagrisar

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
     
    2. Smält smöret. Blanda i socker, sirap och vaniljsocker. Tillsätt även ägget och äggulan och vispa ihop smeten.
     
    3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en separat skål och häll sedan ner blandningen i smörblandningen. Blanda snabbt ihop.
     
    4. Rulla till bollar och platta till dem på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda ca 9-12 minuter.
     
    5. Låt svalna. Smält under tiden vit choklad i mikron eller i ett vattenbad. Fördela chokladen över halva kakan och strö på polkagriskross
    200 g vit choklad kommer inte räcka att dekorera alla kakorna men de är så otroligt goda att äta utan också

    Mer från bloggen


    jun 9, 2024

    rödlökssmör

    okt 3, 2021

    granatäpplefudge