Recept

  • 500 g rabarber i bitar
  • 150 g smör
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm salt

  • Sätt ugnen på 175 grader
     
    Skiva rabarbern och lägg den i en form.
     
    Smält smöret och låt det bubbla på svag värme tills det är gyllene och börjar dofta lite nötigt.
     
    Rör ner strösocker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, sirap, mjölk och salt.
     
    Bred smeten över rabarbern.
     
    Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.

    Mer från bloggen


    mar 4, 2018

    jorgubbsdrink

    jan 12, 2022

    frukostfocaccia

    dec 14, 2020

    julgransfocaccia