Recept

  • 3 ägg
  • 2 dl socker + 2 msk till blåbärssåsen
  • 2 msk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 225 g tinade blåbär
  • 1 msk florsocker
  • Blåbär till garnering

  • Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och vattnet. Rör försiktigt. Slå i en långpanna med bakplåtspapper.

    Grädda i 250 grader ca 5 minuter.

    Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret, pensla med kallt vatten om det inte släpper.

    Låt svalna under plåten.

    Koka ihop 125 g blåbär med 2 msk socker till en simmig sås 8-10 min.

    Vispa grädden. Ta bort 2 dl som du använder till garnering. Blanda resten av grädden med resten av blåbären och florsocker.

    Bred blåbärsgrädden på rulltårtan och rulla ihop den från den långa sidan. Dekorera med grädde, blåbär och blåbärssås.

    Den blir längre än på bilden......