Recept

  • 150 g digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl + 1 msk strösocker
  • 3 msk Kahlualikör
  • 10 st savoiardikex
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl kallt kaffe
  • 3 tsk kakao
  • 3 ägg

  • 1. Mixa digestivekexen till smulor och blanda med det smälta smöret. Häll det i en form med löstagbar botten och pressa ut den till en slät botten. Ställ i kylen.

    2. Sätt igång ugnen på 175 grader. Rör ihop mascarpone och 1 dl strösocker i en skål. Rör ner äggen och 2 msk Kahlua.

    3. Ta ut formen ur kylen och bred över mascarponesmeten. Lägg sedan på savoiardikexen och häll över kaffet. Grädda i ca 45 minuter tills den känns fast. Låt svalna

    4. Blanda vispgrädden, 1 msk Kahlua och 1 msk strösocker. Vispa tills grädden är fast. Bred den då över pajen och sikta över kakao.

     

     


    Mer från bloggen


    jan 20, 2022

    after eight glass

    jul 4, 2023

    chokladglass

    sep 29, 2021

    pistagebullar