Recept

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 paket saffran, 0,5 g
  • 2 msk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad, riven
  • 2 dl granatäpplekärnor
  • 2 färska fikon

  • Saffransrulltårta med vit chokladgrädde

    Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och saffran. Ha till sist vattnet och blanda försiktigt. Slå i en långpanna med bakplåtspapper.

    Grädda i 250 grader ca 5 minuter.

    Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret, pensla med kallt vatten om det inte släpper.

    Låt svalna under plåten.

    Vispa grädden och ha blanda med den rivna chokladen och granatäpplekärnor. Ta bort 2 dl som du använder till garnering.

    Bred brädden på kakan och rulla ihop den. Bred resten av grädden ovanpå och garnera med fikon och granatäpplekärnor.