Recept

  • Pavlova
  • 5 st äggvitor rumsvarma
  • 340 g strösocker
  • 1 msk maizena
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk citronsaft
  • Citronkräm
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • saft från 1 citron
  • 75 g smör
  • 3 dl vispgrädde och blåbär

  • Pavlova

    1. Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så fortsätter du vispa 5 minuter. Blanda till sist i maizena , salt och citronsaft.

    2. Ha ut marängen i en rund ring på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa den gärna. Grädda i ca. 50 minuter. Stäng av ugnen och låt den stå kvar på eftervärme ca 1 timme.

    Citronkräm

    1. Lägg allt utom smöret i en kastrull. Låt sjuda och vispa hela tiden tills krämen tjocknar, den får absolut inte koka. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt den kallna.

     

    Vispa grädden och dekorera marängen men krämen, grädden och blåbär.