4

Recept

  • 3 msk olivolja
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk hackad färsk chili
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st fiskbuljongtärning eller motsvarande
  • 20 st räkor (kokta)
  • 20 st musslor (kokta)
  • persilja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g pasta

  • 1. Koka pastan enligt anvisning.

    2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, schalottenlök och chili och låt svettas lite i olivoljan. Häll i vin, grädde och ha i buljongen. Låt koka ihop, ca 20 minuter. Smaka av med persilja. 

    3. Ha i räkor och musslor och låt de bli varma. Smaka av med ev salt och peppar. Blanda sedan ihop med pastan och servera.