Recept

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk florsocker
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 dubbel espresso eller motsvarande mängd kaffe (ca 6 cl)
  • 2 msk kakao

  • Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och vattnet. Rör försiktigt. Slå i en långpanna med bakplåtspapper.

    Grädda i 250 grader ca 5 minuter.

    Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret, pensla med kallt vatten om det inte släpper.

    Låt svalna under plåten.

    Gör fyllningen: Blanda mascarpone med florsocker, och rivet apelsinskal.

    Skeda kaffet jämnt över rulltårtan. Bred på mascarponefyllningen och sikta över kakao. Rulla ihop kakan från långsidan. Sikta över lite kakao och skär i bitar.


    Mer från bloggen


    feb 21, 2018

    limoncello mojito

    nov 20, 2018

    vin chaud