Recept

  • 300 g blandade nötter och frön, jag använde pecannötter, pistagenötter, solrosfrön och pumpafrön
  • 200 g torkad frukt, jag använde aprikoser, fikon och russin
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
  • 1,5 tsk salt

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader

    2. Hacka nötter och frukt grovt.

    3. Blanda nötter, frön, frukt, salt, bikarbonat, råg- och vetemjöl i en bunke. Ha i sirap och yoghurt och blanda till en smet. 

    Det blir en rätt så fast smet. Använder du en yoghurt med väldigt lite vätska i så kan du behöva tillsätta lite extra vatten. 

    4. Häll smeten i en form (1,5 liter) med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Använd gärna en termometer och ta ut brödet på 98 grader.