Recept

  • Marängbottnar:
  • 50 g mörk choklad (70%)
  • 6 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Vit chokladgrädde:
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 100 g vit choklad
  • Chokladsås:
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 msk kakao

  •  
    1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt svalna.
     
    2. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Sikta ner kakao och majsstärkelse. Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet. Rör ner den smälta chokladen.
     
    3. Fördela smeten i ca 15 cm stora rundlar. Tänk på att de flyter ut lite. Jag gjorde 3 rundlar som var 15 cm och en som var lite större. Gjorde 1 tårta i 3 lager och 1 enkel tårta.
     
    4. Ställ in plåten och sänk värmen till 125 grader.
     
    5. Grädda i ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar på eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval.
     
    Chokladsås
     
    Blanda allt i en kastrull och låt koka upp. Sjud i cirka 3-5 minuter eller tills såsen tjocknar något. Låt svalna.
     
    Vit chokladgrädde:
     
    Vispa vispgrädden tills den börjar tjockna lite, vispa då i mascarpone. Blanda till sist i riven vit choklad.
     
    Lägg ihop tårtan och dekorera med färska bär och ringla över chokladsåsen.

    Mer från bloggen


    aug 30, 2018

    jordnötsfudge

    okt 11, 2018

    lakritsfudge

    jun 19, 2018

    jordgubbssorbet

    mar 4, 2018

    jorgubbsdrink