Recept

  • Ca 8 st
  • 2 st citroner skal och saft
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 4msk strösocker
  • 2,5 dl grekisk yoghurt
  • Citroner att fylla glassen i

  • Vispa grädden hårt.
    Vispa ägg och socker i en annan bunke.
    Häll i grädden, citronskal, citronsaft och yoghurten i äggblandningen och blanda runt.
    Häll i glassmaskinen och kör tills den blir glass.
    Utan Glassmaskin: Häll glassmeten i en burk med lock och ställ i frysen i ca 4 timmar. Rör om en gång i halvtimmen/ timmen första 2 timmarna. Då får du fylla citronerna när glassen frusit.
    Skär toppen av citronerna och gröp ur dem med hjälp av en kniv och sked. Fyll i glassen och ställ i frysen.
    Det blir mindre iskristaller om du använder en glassmaskin.

    Mer från bloggen


    jun 9, 2018

    fläderchampagne