Recept

  • 15 g jäst
  • 2 msk flytande honung
  • 50 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 500 g vetemjöl
  • 1 ägg i degen
  • 1,5 tsk salt
  • 1 ägg att pensla med
  • sesamfrön

  • 1. Smula jästen i en bunke och ha i honungen. 

    2. Smält smöret och ha i mjölken. Detta skall vara fingervarmt 37 grader. 

    3. Ha i smör och mjölkblandningen i bunken med jästen och rör om tills jästen löst sig.

    4. Tillsätt salt, honung och mjöl och rör ihop till en deg. Ha till sist i ägget och arbeta in det.

    5. Täck degen med plastfolie och låt den jäsa i 40 minuter.

    6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en cirkel. 35-40 cm i diameter. Skär rakt över så det blir trianglar. Rulla ihop dem från den breda sidan mot den spetsiga. 

    7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 minuter eller i kylskåp över natten.

    8. Sätt igång ugnen på 225 grader. Vispa ägget och pensla gifflarna och strö över sesamfrön.

    9. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

    Om de jäst i kylen över natten så låt de stå framme i rumstemperatur 30 minuter innan du penslar dem med ägg och strör på sesamfrön.


    Mer från bloggen


    maj 2, 2021

    aperolsorbet

    okt 3, 2021

    granatäpplefudge

    jun 19, 2018

    jordgubbssorbet

    jan 16, 2020

    frozecco