Recept

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad, riven
  • 1 granatäpple, kärnorna

  • 1. Sätt ugnen på 250 grader.

    2. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskrydda. Ha i vattnet och blanda försiktigt. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 5 minuter.

    3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret, pensla med kallt vatten om det inte släpper. Låt svalna under plåten.

    4. Vipsa grädden. Ta undan 2 dl att ha ovanpå. Blanda i choklad och granatäpplekärnor. Spara några kärnor att dekorera med. 

    5. Bred ut gräddblandningen på rulltårtan och rulla ihop den. Dekorera med grädde och granatäpplekärnor och ev några rosmarinkvistarna. 


    Mer från bloggen


    dec 8, 2019

    saffransrulltårta

    jul 31, 2021

    porchetta

    dec 19, 2018

    julpavlova