Recept

  • 3 st stora tomater
  • 300 g körsbärstomater
  • 300 g fetaost
  • färsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 vitlök
  • flytande honung
  • chiliflakes
  • 1 dl kalamata eller kalamonoliver
  • 1 citron
  • olivolja

  • Sätt ugnen på 100 grader.
     
    Dela de stora tomaterna på mitten. Låt körsbärstomaterna vara hela. Lägg tomater, kalamataoliver, fetaost, citron och vitlöken delad på mitten i en ugnsäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Strö över chiliflakes, färsk timjan och lite salt och peppar. 
     
    Ringla över honung och olivolja och sätt in i ugnen i ca 1 timme.
    Pressa över den varma citronen och ringla ev. över lite extra olivolja och servera med ett gott bröd.

    Mer från bloggen


    nov 6, 2019

    ädelostflarn

    maj 16, 2021

    espressopannacotta

    mar 29, 2023

    frusen gin och tonic

    aug 9, 2021

    oxfilépasta