Recept

  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten (37 grader)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk honung
  • ca 7 dl vetemjöl
  • vallmofrö till dekoration

  • 1. Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olivolja, honung och salt. 

    2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.

    3. Låt jäsa under handduk i 60 minuter.

    4. Dela degen i 12 delar. Rulla och vrid dem till pinnar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.

    5. Sätt igång ugnen på 275 grader. Pensla bröden med vatten och strö över vallmofrön. Grädda bröden ca 10 minuter.


    Mer från bloggen


    feb 20, 2018

    citronmarängpaj

    feb 15, 2018

    tiramisupaj

    sep 1, 2022

    äppelmaräng

    maj 30, 2018

    flädersaft