Recept

  • Botten
  • 4 msk farinsocker
  • 100 g digestivekex ca 7 st
  • 125 g smält smör
  • 1,5 dl havregryn
  • Cheesecake
  • 450 g philadelphiaost
  • 2 msk maizena
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk farinsocker
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 äpple
  • Krisptopping
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk havregryn
  • 4 msk farinsocker
  • 1,5 tsk kanel
  • 5 msk smält smör
  • Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap

  • Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen till smulor och blanda med de andra ingredienserna.Tryck ut dem i en form. Jag använde en form som är 18 cm som jag klädde med bakplåtspapper i botten och även på sidorna.
    Grädda i ca 5 minuter och låt svalna.
    Cheesecake: Blanda ihop alla ingredienserna och häll över bottnen. Skiva äpplet och lägg skivorna ovanpå cheesecakesmeten och tryck till dem lite.
     
    Krisptopping: Blanda ihop ingredienserna till toppingen och lägg ovanpå cheesecakesmeten. Grädda i 175 grader ca 50 minuter. Lite beroende på vad du använder för form. Låt svalna.
    Kolasås: Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och låt puttra på låg värme i ca 5 minuter. Låt svalna något och häll sedan den över äppelkakan. 
    Servera med vaniljsås.

    Mer från bloggen


    maj 30, 2018

    flädersaft

    maj 26, 2019

    baileysglass