Recept

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 50 g vit choklad, riven
  • 250 g jordgubbar, i bitar

  • 1. Sätt ugnen på 250 grader.

    2. Vispa ägg och socker pösigt.

    3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en egen skål.

    4. Vänd ner mjölblandningen i smeten och tillsätt mjölken. Rör om försiktigt.

    5. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

    6. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

    7. Stjälp upp rulltårtan på en väl sockrat bakplåtspapper. Lägg långpannan över och låt svalna.

    Fyllning och dekoration

    Vispa grädden lätt, ha i mascarponen och vispa en stund till. Ta undan ca 2 dl av gräddblandningen till dekoration.

    Ha i den rivna chokladen och jordgubbarna i resterande gräddblandningen och blanda runt.

    Bred ut grädd och jordgubbsblandningen på rulltårtan och rulla ihop den.

    Bred grädde-mascarpone ovanpå och dekorera ev med lite extra jordgubbar.

     


    Mer från bloggen


    maj 16, 2021

    espressopannacotta

    nov 10, 2018

    kanderade äpplen

    dec 17, 2018

    pepparkaksbondkakor