Recept

  • 8 st stora tomater
  • 2 dl kokt ris
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 rödlök, hackad
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost

  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur innanmätet.

    3. Stek försiktigt lök och vitlök i olivolja i en stekpanna på medelvärme. Den skall bli mjuk men inte få färg. Lägg i nötfärsen och byn den. Ha i tomatpurén  och paprikapulver. Krydda med salt och peppar. Smula till sist ner fetaosten och ha i dill. Blanda i det kokta riset. 

    4. Fyll tomaterna med färsröran och sätt på locket. Ugnsbaka i cirka 30-35 minuter.