4

Recept

  • Pannacotta
  • 3 clementiner, (1 dl saft + 2 tsk skal)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 gelatinblad
  • Camparispegel
  • 2 dl apelsinjuice, typ Brämhults
  • 0,5 dl Campari
  • 3 gelatinblad
  • 1 msk strösocker

  • Pannacotta

    1. Riv det yttersta skalet på clementinerna och pressa saften.

    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

    3. Värm grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Rör ner clementinsaft och skal. Ta kastrullen från värmen.

    4. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i den varma clementinblandingen och rör tills de smält. 

    5. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen i 2 timmar.

    Camparispegel

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Sila bort fruktköttet ur juicen.

    2. Värm Campari, socker och apelsinjuice. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i apelsin och Campariblandningen. Rör tills de smält.

    3. Häll Campariblandingen ovanpå pannacottan och ställ kallt och stelna ca 2 timmar.

    Om du vill utesluta Campari så använd 2,5 dl apelsinjuice istället.


    Mer från bloggen


    nov 3, 2021

    rostade kastanjer

    okt 18, 2021

    salt kolafudge

    nov 17, 2022

    kahluafudge

    nov 10, 2018

    fransk nougat