Recept

  • 2 liter vatten
  • 20 st fläderblomklasar
  • 1,5 dl färskpressad citronjuice
  • skal från 2-3 citroner
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 msk äppelcidervinäger

  •  
    Rensa flädern. Skala citronerna med en potatisskalare. Blanda citronskal och juice med socker, vinäger och vatten i en stor bunke. Tillsätt fläder.
     
    Täck med en silduk och gummisnoddar. Låt stå i rumstemperatur 1-2 dygn.
     
    Sila genom en silduk och buteljera på glas eller plastflaskor. Lämna luft på ca 5 cm i flaskhalsen.
     
    Låt flaskorna stå framme i rumstemperatur 3-5 dagar. Kontrollera en av flaskorna efter 2 dagar för att se om den kolsyrats. Ställ in i kylen när drycken är kolsyrad för att avstanna jäsningen.
    Obs! Jag tror inte det bildades så mycket alkohol i min när jag gjorde den. Men det kan göra det! Tänk på barn och bilkörning!!! ;)

    Mer från bloggen


    maj 17, 2018

    limoncelloglassar

    feb 10, 2020

    shrimp saganaki (1)